• Donderdag 30 juli, een bijzondere dag bij sv Geinoord op Parkhout

31 jul 2020
  • De afgelopen dagen was er in het regionale nieuws volop aandacht voor de 11-jarige Seb Huismann uit Nieuwegein. De jongen met een zeldzame stofwisselingsziekte die z’n laatste wens vervuld zag gaan in het FC Utrecht-stadion. De betrokkenheid van FC Utrecht én sv Geinoord hebben voor een mooi en indrukwekkend afscheid gezorgd.

Op de middenstip van veld 1 stond donderdag 30 juli de witte kist, omringd met bloemen, knuffels, zijn bokshandschoenen, voetbalschoenen en voetbalbekers. Om de kist in de middencirkel stonden 100 stoelen voor familie en vrienden. Verder waren er klasgenootjes, ouders, juffen en andere genodigden. Tijdens de afscheidsceremonie werden op een groot scherm aan de zijkant van het veld foto’s en filmpjes getoond, ondersteund door de favoriete muziek van Seb en z’n familie. Na afloop vertrok de familie in de spelersbus van FC Utrecht, richting begraafplaats Noorderveld, waar Seb in besloten kring werd begraven.

Het was een zéér indrukwekkend plaatje. Op het voetbalveld, een plek waar normaal spel en plezier beleefd wordt. Onder andere door zijn klasgenootjes uit diverse Onder 12-teams van Geinoord. Zij waren nu gekleed in FC Utrecht-shirts en vormden op het park een erehaag. Op die plek werd nu afscheid genomen van een 11-jarige voetbalfan.

Indrukwekkend ook dat het op zo’n korte termijn (binnen 3 dagen) geregeld werd. Nadat een verzoek was binnengekomen om de afscheidsceremonie op het veld te houden, is er in de hoogste versnelling geschakeld tussen de betrokken mensen van Geinoord, de Gemeente, en namens de familie de uitvaartorganisatie.

Met de hulp van vrijwilligers bij Geinoord is er voor gezorgd dat alles op en rond het park perfect was gereld. De Geinoord accommodatie beheerders die de omgeving rondom parkeerplaats, kantine en veld 1 netjes schoon hadden gemaakt. Het bar- en keukenteam onder leiding van Jan en Geertje, aangevuld met verschillende vrijwilligers, die voor uitgifte van drank en broodjes zorgden. Verder de 2 motoragenten, EHBO’ers en 12 ROC Veiligheid & Defensie studenten die voor routering, verkeer en diverse hand- & spandiensten hebben gezorgd. Chapeau!

Sv Geinoord heeft op deze dag een bijzondere bijdrage geleverd aan het afscheid van Seb. En daarnaast invulling gegeven aan het begrip ‘maatschappelijke betrokkenheid’. En daar mag je als lid met recht trots op zijn.